Как да запазваш високо ниво на енергия?

Ежедневно се сблъскваш със ситуации, които изискват да запазиш самообладание, да реагираш адекватно и да продължиш напред, към следваща задача за деня. Налага ти се да съхраняваш енергията и капацитета си за истински важните неща, без да пилееш излишно фокус и сила в стандартните, а понякога и екстремни предизвикателства, с които те среща динамиката на деня.

За да можеш да обръщаш внимание на важното, за да се справяш по-лесно със стреса и умората от ежедневието, за да преживяваш все по-чести моменти на удовлетворение и да отглеждаш в себе си позитивна нагласа към живота, е важно да се научиш да се „презареждаш“ – да запазваш и увеличаваш капацитета си за справяне, своята издръжливост и вътрешна устойчивост на предизвикателства.

„Презареждане“ е онлайн програма, която може да бъде твоят начин да постигнеш това.
Първото издание стартира на 23 януари 2021 година.

Какво представлява програмата

Програмата се състои от 13 седмици, една от които е подготвителна, а останалите 12 – същински. Тези 12 седмици са разпределени в четири категории, по три седмици всяка: тяло, емоции, ум и дух.

Тяло: Енергия

Ще се фокусираме върху това какво значи да се грижим за себе си, за да сме в кондиция, какво всъщност означава „стрес“ и как да изграждаме навици, които да ни помагат да сме енергични, възстановени и готови за това, което ни предстои.

Емоции: Автентичност

Ще работим за поддържане на балансиран и автентичен вътрешен емоционален свят чрез опознаване на същността на емоциите, разбиране на тяхната роля в нашия живот и сприятеляване с тях, така че да можем да се възползваме от цялата информация, която ни дават.

Ум: Перспектива

„Всичко е въпрос на гледна точка!“ е лайт мотивът на тази категория. В нея ще си задаваме въпроси, ще изследваме перспективи, гледни точки и ще се опитваме да намерим тези, които ни помагат да открием позитивното, да намерим сили и да насочим фокуса си върху истински важните за нас неща.

Дух: Свързаност

В тази част ще обърнем внимание на това, което ни зарежда и вдъхновява, ще потърсим връзка с личния смисъл за всеки от нас и ще погледнем към себе си със състрадание и любов. В категорията „Дух“ не визираме конкретни религиозни практики и не говорим за религия. Работим за това всеки, чрез своя мироглед, да намери своя вътрешен източник на смисъл, мотивация и сила да продължава напред и да живее ежедневието, което иска.

Темите по седмици:

Категория Седмица Тема
Тяло 1 Базова грижа за себе си
2 Какво всъщност е „стрес“?
3 Да се възобновим
Емоции 1 Връзка с емоциите
2 Да потушим пожара
3 Какво ни казват емоциите?
Ум 1 Нашите „саботьори“
2 На кого говорим най-много?
3 Алтернативни перспективи
Дух 1 „Нещо по-голямо от нас“ – личният ни смисъл
2 Свързване с нашето автентично ядро – ценностите
3 Да бъдем истински приятели на себе си

Какво включва програмата

 • 12 седмици видео лекции, които представят темата на седмицата
 • 12 седмици видео (или аудио) практики – упражнения, методи или практики, които помагат за привеждането на концепцията от тематичното видео на практика
 • 12 седмици упражнения за самостоятелна работа – задачи с рефлексивен характер, които имат за цел да ви предизвикат да се наблюдавате, да си водите записки, да си задавате въпроси, да търсите по-дълбоко в себе си и да осмисляте опита си по темите през различни перспективи и гледни точки
 • Бонус практики и видео ресурси
 • 4 групови срещи наживо онлайн след всяка категория
 • Затворена фейсбук група за споделяне на опит, допълнителни материали и ценна информация, която да те подкрепя в твоето „презареждане“

Програмата се провежда изцяло онлайн и можеш да участваш в нея от комфорта на дома си, а част от упражненията са предвидени за изпълнение независимо дали си в офиса или у дома. Всяка седмица ще отключваме новата порция съдържание. Всеки ще има възможност да гледа лекциите и да прави упражненията в темпо и време, удобно за него.

Защо да се запишеш в програмата

 • Искаш да откриеш какво те вдъхновява и те кара да вървиш напред, независимо от това с какви предизвикателства се срещаш.
 • Искаш по-лесно да запазваш хладнокръвие и оптимистична нагласа в трудни моменти;
 • Искаш отново да можеш да се концентрираш по-лесно и да преодолееш чувството, че си постоянно уморен, а задачите изискват сякаш повече време и усилия, отколкото преди;
 • Искаш по-често да усещаш удовлетворение от начина, по който се държиш с хората около теб. Чувстваш, че напоследък твоето ежедневие като че ли те превръща в раздразнителна и конфликтна личност, която не харесваш;
 • Искаш да проявяваш постоянство в грижата за себе си (регулярен спорт, време за сън, хранителен режим, и много други) и да не позволяваш „по-спешни“ неща да те отклоняват от тази цел;
 • Имаш нужда да смениш фокуса и да започнеш да хабиш по-малко енергия в ядосване и притеснения, когато нещо неприятно се случи. Иска ти се да можеш по-бързо да включваш в режим на действие за решаване на проблема, за да може да ти остава енергия и време за по-приятни и важни неща;

Листът с възможни мотиви може да бъде доста по-дълъг. Изброените примери имат за цел да те ориентират за възможните причини, без да ги изчерпват.

Какво можеш да постигнеш чрез тази програма?

Резултатите от програмата ще варират при отделните участници, защото всеки надгражда  различни неща спрямо своите разбирания, степен на осъзнаване и конкретни нужди. Все пак това, което можеш да постигнеш чрез участие в програмата, е:

 • Да откриеш твоите начини да се презареждаш, чрез богат избор от методи и упражнения с различна насоченост;
 • Да се научиш да управляваш целенасочено енергията и капацитета си за справяне с предизвикателства;
 • Да знаеш как да се свързваш с емоциите си, така че да използваш тяхната сила по положителен за ежедневието ти начин;
 • Да разпознаваш най-честите провокатори на „емоционални отвличания“ в ежедневието си и как можеш да регулираш вътрешния си емоционален свят в посока баланс и автентичност;
 • Да можеш да поглеждаш през различни перспективи към ежедневните трудности и да избираш тези, които да те подпомагат в разрешаването им;
 • Да знаеш как да се фокусираш върху истински важните за теб неща, независимо от това в каква ситуация се намираш;
 • Да изградиш навици за вглеждане навътре, осмисляне на опита и извличане на ценни осъзнавания и уроци за пътя ти напред.

В края на програмата ще си инвестирал 90 дни в системна, целeнасочена и постоянна грижа за себе си.

Крайният ефект, разбира се, ще е зависим от твоята ангажираност, постоянство и това до каква степен се придържаш към препоръките на водещите.

Старт на първото издание: 23.01.2021 година

Редовна цена: 300 лева с ДДС             

Цена с 35 % отстъпка при записване до 31.12.2020 г.: 195 лева

Запознай се с водещите

Запиши се сега!

На датата, която е обявена като официален старт на програмата, ще получиш имейл съобщение, че съдържанието от Подготвителната седмица е отключено и можеш да получиш достъп до него като се логнеш в личния си профил на сайта.
Ще получиш покана за включване и в затворена фейсбук група с останалите участници, където би могъл да задаваш въпроси на водещите или да обменяш опит с другите.  Включването в групата не е задължително и зависи само от твоето желание.

Очакваме те!

© Copyright - InManagement Ltd | <^>
error: Alert: Content is protected !!