Управление на личните очаквания

Очакванията са истории за бъдещето, които непрекъснато си разказваме.
Те стоят между нас, реалността и нейното пълноценно преживяване.

Този уебинар е за теб, ако:

– често си мислиш, че не трябва да имаш очаквания, защото ще се разочароваш;
– искаш да улавяш всички “трябва” в главата си и как те влияят на живота ти;
– се чудиш оптимистичната или песимистичната нагласа към бъдещето е по-печелившата житейска стратегия;
– искаш да разбереш защо на някои хора сякаш не им пука от “провалите”, а на теб ти пука прекалено много;
– често се ядосваш на другите, защото не действат така, както се очаква;
– се дразниш на себе си, защото не си толкова добър(а), колкото ти се иска;
– усещаш, че често сравняваш живота си с този на другите хора.

Купи запис от уебинара и ще научиш конкретни техники, които ще ти помогнат да управляваш очакванията си към себе си и другите по начин, който ти носи повече позитивни емоции и ефективно справяне с трудните моменти в живота.
При закупуване на записа ще имате възможност да зададете три въпроса на лектора по темата, като ще получите писмен отговор на тях в рамките на три работни дни.

Цена: 29 лева

Основни теми:

● Какво са очакванията и защо е невъзможно да ги нямаме;
● Биохимия на разочарованието – какво става в мозъка ни, когато не получим очаквания резултат;
● Осъзнаване на личните очаквания и оценка на обективността им;
● Кое ни разочарова повече – ние самите или другите нас;
● Как да управляваме очакванията си, вместо те нас;

Уебинарът не изисква специфични познания и предварителна подготовка от участниците. Целта му е да създаде разбиране за това какво са очакванията и да даде конкретни техники, с които да ги управляваме ефективно.

Лектор: Слави Стоев

Слави Стоев e психолог с дългогодишен опит в подкрепата на хора чрез методите на когнитивно-поведенческата психотерапия, мотивационното интервюиране, коучинга, водене на тренинги и терапевтични групи, както и чрез най-обикновено човешко отношение.
В портфолиото му от теми са развиването на умения за справяне със стреса, емоционална интелигентност и повишаване на личната ефективност в професионалния живот.
Автор е на множество публикации, свързани с управление на хора, а в последните години пише детски книги, посветени на ранното развитие на емоционалната интелигентност при децата. Водещ на подкаста Естествен интелект от подкаст мрежата Говори Интернет.

Водещ: Мария Черешева

Мария е журналист с повече от 12 години опит. В момента е ко-водеща на предаването “Кой говори” по Дарик радио и сътрудничи на свободна практика на различни български и международни медии и организации. Част е от екипа на Асоциацията на европейските журналисти – България, която работи за подобряването на медийната среда у нас. През последните години темата за менталното здраве заема важно място както в журналистическата й работа, така и в личен план.

Този уебинар няма да доведе до мигновена лична трансформация, но ще те предизвика да погледнеш по-внимателно, преосмислиш и управляваш очакванията си.

Цена: 29 лева