Съществуват много инструменти, методи, програми, самоучители и видеа за това как да се погрижим за себе си: да се вгледаме в това, което ни е важно, да научим нова полезна практика по дадена тема, да се раздвижим, да помислим и да си дадем сметка за нещата в живота ни. Освен че е важно да разберем как да правим това и кое работи за нас, по-ключово е да отделим нужното време.

Създадохме програмата “Презареждане” с  идеята и мисията да помагаме на хората осъзнато и целенасочено да отделят време, за да заредят своите различни аспекти – тяло, емоции, ум и дух. Първото издание през 2021 показа, че тя работи и не само постига тези цели, а и създава осъзнат навик в хората да правят това и след приключване на самата програма. Презареждане отнема време на седмична база, но е и една инвестиция в себе си и презареждане на ресурса, който ни е нужен, за да живеем по-качествен живот. 

Колко време отнема “Презареждане”?

  • 1,5 часа месечно (около 22 мин. седмично) за предварително записани лекции и видеа;
  • 4 часа месечно (около 1 час седмично) за запознаване със и извършване на аудио/ видео практики;
  • 3,5 часа месечно (около 45 мин. седмично) за работа по практическите задания за самостоятелна работа;
  • 1 час месечно за онлайн среща на живо, в предварително уточнени час и ден;

Или много грубо и много средно 10 часа месечно инвестиция в личното благосъстояние и развитие.

Програмата е направена така, че тези 10 часа всеки сам може да управлява, планира разпределя и организира така, че да са удобни и пълноценни за него (изключение прави онлайн груповата среща, която е в ден и час, предварително комуникиран с групата). Тоест може да е рано сутрин, докато пиете кафето си, може и да е късно вечер, след като децата са заспали, може да е в обедната почивка, когато работите от вкъщи, може и да е в уикенда, особено ако няма много какво друго да се прави навън. А може и да е в удобен за вас момент, който виждате като подходящ, имате компютър или телефон пред себе си и чувствате, че имате нужда от това.

Още детайли от програмата „Презареждане 2022“ и отговори на други въпроси, може да видите в това видео: