Представяме ви и Христина Митовска, или просто Хриси. Тя е ко-водещ и водещ на йога практиките и медитациите в Програмата „Презареждане“. Повече за нея като професионалист, коуч, обучител и човек, може да намерите в следващото интервю.

Коя е Хриси?

За себе си мога да кажа, че съм човек с много интереси, търсения и намирания. Ако говорим работно, фокусът ми е ориентиран към личностовото развитие и подкрепа през инструментите на йога и медитации, семейни констелации, арт терапевтични и творчески подходи. 

Как минава един твой ден? 

Със задължителна, дори и кратка, йога практика и медитация сутрин, планиране на деня, зареждане с вдъхновяваща литература, индивидуални сесии с констелации и преподаване на йога класове. Минава и в разговори и виждане с приятели и споделяне на изминалия ден.

А един твой месец? 

Сходно като деня, но в допълнение с пътувания, разходки, танци. Последните месеци са доста интензивни на много нива и приятните добавки към работните задачи са задължителни. Научих се да си правя визия и целеполагане за всеки месец, тъй като работя самостоятелно, и този процес много ме вдъхновява и ми помага да имам ясен фокус и конкретни цели. 

Какво за теб е вътрешна устойчивост? 

Способността да останем цели, когато е трудно или дори и да се разпаднем, да имаме осъзнаването и силите да се погрижим за себе си или да потърсим подкрепа. Устойчивостта за мен е умението да продължаваме напред, да сме мотивирани, да вярваме, че имаме или ще намерим ресурсите за справяне с предизвикателствата на живота. Но това умение е необходимо да бъде целенасочено развивано и всъщност това е целта на всичко, което споделяме с участниците в програмата Презареждане.

Каква е твоята роля в програмта “Презареждане”? 

Водя йога практиките и медитациите, както и поемем част от фасилитаторския процес в срещите на живо.

На теб лично какво ти носи програмата “Презареждане”? 

Удовлетворение, че повече хора могат да имат достъп до изключително ценни ресурси и инструменти за справяне с предизвикателствата. Носи ми вдъхновение от споделения опит и контакта с участниците.

Защо, според теб, е важно човек да инвестира време и ресурси за подобен тип програми? 

Защото умението да сме устойчиви се развива и възпитава. И особено сега, това е едно от най-важните умения, за да останем вътрешно стабилни, за да сме адекватни на житейските предизвикателства. И колкото по-осъзнато изграждаме и работим върху вътрешната си устойчивост, толкова по-пълноценни – психически, ментално и физически здрави ще сме.

Как ти “презареждаш”? 

С йога практики, медитация, чрез тишината и изкуството, музиката, пътуванията по света и контакта с природата. Много ми помагат и срещите с приятели и забавленията с тях.