Здравейте, аз съм Слави Стоев, психолог и човек. Като всеки човек главата ми е пълна с очаквания и едно от тях е, че сега ще дочетете тази покана до край. 

Това е покана към вас, да се включите в уебинара Управление на личните очаквания, който ще водя на 7 декември от 18.00 ч.

В уебинара ще си говорим за това какво представляват очакванията. Онези  осъзнати или неосъзнати стандарти за нас, другите и света, които определят почти целия процес по преценка и планиране на живота ни. Онези стандарти, които психолозите наричат „очаквана награда“. И когато казвам „награда“ нямам предвид пари, медали и успехи, а просто светът да е такъв, какъвто ни се иска да е. Наградата може да бъде това как се държи партньорът ни, когато попадне на партито изненада за рождения му ден, което сме организирали. Или това, колегата да си изпълни обещанието. Или ваканцията ни да стане по начина, по който ни се иска. Или семейното празненство да е топло, уютно и забавно. Или пък реалността и вътрешното ни състояние да са такива, че да ни подкрепят да свършим всички задачи, които сме планирали за деня си.

Ще си говорим за това какво се случва в главите ни, когато не получим очакваната награда. За процеса на падане, както ние хората наричаме „разочарованието“ и процеса на изправяне след падането. За това как болката от непостигнатите награди може да влияе върху вземането на решения, отношенията ни с другите и вътрешната ни устойчивост и самооценка.

Ще си говорим за произхода и осъзнаването на очакванията към нас самите и живота ни и как да ги управляваме в името на едно по-добро битуване в собствения ни живот.

Ще си говорим за очакванията ни към другите и как управлението им може да ни направи по-пълноценни и печеливши от отношенията ни с хората около нас.

И за да имате реалистични очаквания: този уебинар няма да промени живота ви. Той може да ви даде различни идеи и перспективи към случващото се в съзнанието ви, така че ако ги използвате, да можете да управлявате по-ефективно вас самите и собствените си очаквания.

И разбира се, очаквам да се видим на 7 декември☺!

Весел ден,

Слави Стоев 😉