“Най-полезно за мен беше да разбера моите силни и слаби страни”

Срещаме те с част от участниците в първото издание на програма “Презареждане”.

Днес в тази поредица от интервюта представяме Радослава Величкова и ѝ благодарим, че разказва за своето преживяване.

1.  Разкажи ни малко за себе си и своя професионален път.

Казвам се Радослава Величкова (Ради), на 36 години съм. Майка на две прекрасни деца, Вяра (7) и Матей (3).

Моят професионален път започна още докато бях студентка в Софийски университет. Работих като продавач-консултант в „Marella“ и „Ermenegildo Zegna“ и тази първа работа ми даде много. Научих се как да общувам с по-претенциозни и богати хора и как да изграждам доверие.

След това започнах работа в IT компанията „Немечек“. В продължение на около 9 години бях в Sales екип, първо като бизнес консултант, а после – технически консултант. Отговарях за цялостната концепция по внедряване на софтуер за недвижими имоти, FM center. От първите срещи с клиента, анализ на структурата на организацията, в която ще се внедрява софтуер, внедряване и последващ support в рамките на обслужването на съответния клиент. „Немечек“ ми даде много не само от професионална гледна точка, но и от чисто човешка. Там изградих много трайни приятелства, които и досега поддържам.

След това реших рязко да сменя посоката на моето развитие, имах нужда от нещо ново. Преди 4 години започнах работа в „Медия Пат България“ – коренно различна от IT сферата. Фирмата е шведска, с офиси в Стокхолм, София, Копенхаген, Лондон, LA и др. Одитираме рекламни агенции как изпълняват обещания план за съответния клиент (например H&M), за съответния пазар. Аз отговарям за европейските пазари и основно работя с руски (който ми е майчин) и английски. От моите клиенти са H&M (9 пазара), Heineken (9 пазара), Pandora (3 пазара), Bosch (2 пазара), Arla (1 пазар), Kraft Heinz (6 пазара), Tchibo, Beiersdorf и др. 

2. Какво те привлече в програмата „Презареждане“. Защо реши да се включиш?

Реших да се включа в програмата „Презареждане“, защото имах нужда след дългото майчинство и пандемията да презаредя. А и да намеря себе си. Бях в дълъг размисъл дали да остана да работя в „Медия Пат“ или да търся отново нова работа.

Не на последно място, още от „Немечек“ познавах Нели и Слави. И когато Нели сподели за програмата „Презареждане“ във Facebook, бях убедена, че това е  моето място.

3. Кое беше най-полезно за теб в хода на програмата?

В хода на програмата ми беше най-полезно да разбера моите силни и слаби страни. Да науча много нови техники, както за овладяване на емоциите, така и как да се приема такава, каквато съм и да не си „набивам канчето“ и да бъда прекалено критична към себе си. Също така как през деня да намеря време и да „презаредя“. Как да си организирам деня така, че да успея да си свърша работата.

4. А кое беше най-предизвикателното?

Най-предизвикателното беше да се науча да си разпознавам емоциите, да ги приема, да се науча да ги овладявам. И другото предизвикателно беше, да пренапиша сценарий на някои случки от ежедневието си.

5. Днес, месеци след края на програмата, какво от наученото прилагаш най-често?

Днес, след месеци, винаги започвам деня си с подготовка за работа. Слагам си чаша кафе и вода на бюрото. Подготвям плана, в който разписвам какво ще правя през деня. Вечерта се опитвам да мина мислено през целия ден и да си дам равносметка кога и защо съм реагирала по еди кой си начин.

Всяка вечер преди лягане благодаря за всеки един миг от изминалия ден. Чувствам се адски добре, че успявам да бъда по-организирана и по-фокусирана.

6. Защо би препоръчала „Презареждане“ на свои колеги/ приятели?

Програмата бих я препоръчала на всеки, който има нужда да презареди, да намери себе си, да си отговори на въпросите, на които преди не е могъл да си отговори. Има толкова много нова и интересна информация и техники за работа със себе си, че според мен всеки, който реши да се запише, не би сбъркал да се впусне в това „приключение“.

За Маня и Хриси нищо не казах. Но искам да им благодаря за отдадеността и хъса, с който направиха всеки един модул. За онлайн срещите, в които обсъждахме как сме и как се чувстваме.

Благодаря, че ви има и че продължавате да „заразявате“ хората с положителни емоции всеки ден.